Dette skal du vide om bådvarmere, inden du køber en

Med det klima vi har i Danmark, så kan det være en god idé at købe en bådvarmer til sin båd, så man også kan bruge den i koldere vejr. En bådvarmer kan forlænge sejleperioden med 1-2 måneder. Der findes et hav af muligheder indenfor denne kategori, så hvad skal man være opmærksom på inden køb? Det kan du finde svar på her.

Størrelsen på båden

Allerførst skal du klargøre hvor stort et rum på båden, der skal opvarmes. Er der tale om et mindre eller større rum? Det kan have stor betydning for hvilken bådvarmer du behøver. Der er jo ingen grund til at betale dyre domme for en bådvarmer, der kan varme kæmpe både op, hvis du har en mindre båd. Omvendt vil du også være sikker på at finde en der er effektiv nok, så du ikke skal vente for længe på varmen.

Type af bådvarmer

Der findes flere forskellige typer bådvarmere, men først er det vigtigt at understrege, at du bør holde dig fra benzindrevne varmere. De kan være yderst farlige. Derimod kan du sagtens vælge en dieseldrevet bådvarmer, hvilket også klart er dem der er flest af på markedet. Du kan også få en petroleumsluftvarmer, som er yderst effektiv og billig. Desværre er det ikke så let at skaffe renset petroleum, så det skal du også have med i tankerne.

Tag højde for størrelsen på varmeren

Når du køber en bådvarmer, skal du også overveje hvor meget den fylder, i forhold til båden. Er der tale om en dieseldrevet varmer, kan den nemlig godt larme lidt. Derfor bliver de oftest “pakket ind” i en kistebænk eller lignende. Det skal du også gerne have plads til, hvis du ikke vil generes for meget af larmen. Bådvarmeren kan med fordel placeres agter i båden, så den er længst væk fra hvor du opholder dig.

Køb ikke en bilvarmer

Der findes et stort marked for bilvarmere, i forhold til bådvarmere. Derfor kunne mange godt lokkes til at købe en bilvarmer i stedet. Men det kan betale sig at vælge en bådvarmer fra starten. En bådvarmer er netop produceret efter de forhold, som båden befinder sig i. Det er en bilvarmer ikke, og derfor vil den ikke holde lige så længe. Med en bådvarmer kan du klare dig i det hårde havmiljø, fordi der er brugt materialer herefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.