Er det blevet tid til det periodiske bilsyn?

I Danmark er der lovkrav om, at bilen skal til periodisk syn hvert fjerde år. Det gør sig gældende fire år efter, at bilen første gang er blevet indregistreret hos myndighederne. Men hvordan er det præcist med reglerne med bilsyn? Hvornår skal man få foretaget bilsyn? Hvad koster et bilsyn? Og hvordan finder man det bedste tilbud på et bilsyn? Det og meget mere får du svar på her.

Hvornår skal en personbil til bilsyn?

Du skal første gang tage bilen til det periodiske bilsyn fire år efter, bilen første gang er indregistreret. Det gælder for personbiler og varebiler. Du bliver automatisk indkaldt til bilsyn af Motorstyrelsen, når det er ved at være tid til bilsynet. Hvis du ikke får synet bilen indenfor tidsfristen, får du i første omgang en bøde på 2000 kroner. Hvis du ej heller overholder den efterfølgende tidsfrist, får du en yderligere bøde på 2000 kroner. Det gælder derfor om at overholde tidsfristen, for at du undgår den høje bøde!

Hvad koster et bilsyn?

Prisen på et bilsyn kan faktisk variere helt op til 72 procent afhængigt af synshallen. Der er visse geografiske forskelle. For eksempel er det billigere at få udført bilsynet i Region Sjælland, mens Region Nordjylland har de dyreste bilsyn gennemsnitligt. Generelt kan man sige, at prisen på et bilsyn gennemsnitligt ligger på 490 kroner, og prisen varierer fra 340 kroner til 590 kroner. Mekanikerpris.dk har lavet en fin oversigt over priserne.

Hvordan sparer man penge på bilsynet?

I og med at bilsynet skal udføres en gang hvert fjerde år, løber det selvfølgelig op i en del penge over årene. Derfor kan det være en god idé at finde det bedste tilbud på det periodiske bilsyn. Den bedste måde at spare penge på, er ved at få udført bilsynet i de regioner, hvor det er billigst (fx Region Sjælland eller Region Syddanmark).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.