Ny bil? Her er, hvad du skal vide i forhold til bilforsikring

Hvis du lige er blevet glad bilejer, så synes du sikkert at prisen i sig selv var høj nok, og at en forsikring ikke lige er det som står øverst på indkøbssedlen.

Det er dog vigtigt at have forsikringen i orden. Er uheldet ude, så er det nemlig en rigtig træls og dyr situation at være i uden en forsikring.

Du kan læse mere om hvorfor det er godt at have forsikret sin bil herunder. Du kan også læse mere om de forskellige typer forsikringer samt finde en billig bilforsikring på dette link.

En bilforsikring som ung

Er du under 25 år gammel, så er du i gruppen ”unge”. Det betyder helt præcist, at forsikringsselskaberne betragter dig som værende i en højere risikogruppe end for folk over 25. Det betyder ydermere at det kan være svært for unge at tegne en forsikring, fordi det i givet fald vil blive dyre end normalt.

Er du under 25, så kan du dog stadig gøre noget for at få en billig forsikring:

  • Du kan samle alle dine forsikringer hos ét selskab.
  • Du kan vælge en billigere bil og herudover droppe din kaskoforsikring.
  • Du kan tegne en forsikring med høj selvrisiko.
  • Du kan se dig om efter særlige ungdomsforsikringer.

Hvordan foregår forsikring til el-biler?

Hvis du er den situation at have eller planlægger at købe en el-bil, så kan du glæde dig over at en forsikring hertil er billigere end til benzin- og dieseldrevne biler. Grunden til dette, er at statistikker viser, at der er mindre risiko for skader hvis du kører i en el-bil.

Ligesom med en benzin- eller dierseldrevet bil, så skal du som minimum have en ansvarsforsikring til din el-bil. Herudover er det også en god idé at supplere med en kaskoforsikring.

Hvis du har en veteranbil

Hvis du har en veteranbil, så er det også muligt at tegne en forsikring. Du kan vælge imellem kun at have den lovpligtige ansvarsforsikring eller også at tegne en kaskoforsikring.

De fleste vælger dog at tage den sidste løsning med, da denne løsning oftest er den billigste hvis uheldet skulle være ude.

Man siger at en bil er veteranbil, når den er indregistreret første gang i år 1979 eller tidligere. Det bør også være let at få en rimelig pris på en forsikring til din veteranbil, da ejere af veteranbiler som udgangspunkt passer rigtig godt på deres bil.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *