København dumper flest til køreprøven

Københavns politis sagkyndige dumper cirka halvdelen af dem, som går op til køreprøven. Dog kan man se, at der ude på landet bliver dumpet langt færre.

Ingen forskel i prøverne

Umiddelbart skulle man tro, at prøver var anderledes ude på landet, men den eneste forskel er mængden af trafik. Rigspolitichefen mener dog, at der er for langt imellem landets dumpeprocenter.

Bornholm er området hvor kun hver femte dumper, og de kommer derfor ud med det laveste procent. Til de nervøse der skal tage deres kørekort i byen, er der dog samlet nogle gode tips til køreprøven.

Håndter nervøsiteten

Mange kan egentlig godt finde koblingspunktet, så længe de bevarer roen. Slipper man koblingen for hurtig vil bilen gå i stå. Man skal dog huske på, at ingen sagkyndige dumper nogen for at komme til at gå i stå. Derimod skal man viser, at man er i stand til at få startet bilen roligt igen. At bilen går i stå, er også noget, der sker for erfarne bilister, hvis man får sluppet koblingen for hurtigt.

Lav nogle bløde opbremsninger. Det viser også, at man har kontrol over bilen, da det kan føles ubehageligt at sidde som passager. For at læse mere om dette, kan man besøge hjemmesiden https://godefifs.dk/.

Hvis man ikke kan håndtere sin nervøsitet, kommer man ofte til at lave dumme fejl, som man normalt ikke ville lave. Det kan være at man misser en orientering eller ikke kan parkere bilen ordentligt, fordi man gradvist bliver mere nervøs. Tag derfor nogle dybe indåndinger, inden du sætter dig ind i bilen.

Koncentrer dig hele tiden

Det er helt okay, at man som ny bilist har svært ved at koncentrere sig om vejen, når den sagkyndige taler til dig om vejret og sit sommerhus, radioen spiller og vejarbejdet bugner på vejene. Her er det fuldstændig okay at sige til den sagkyndige, at man koncentrerer sig bedst, når der er helt ro.

Dette respekterer de fuldt ud og siger kun noget, når de kommer med anvisninger til, hvor I skal hen. Man kan derudover også sagtens bede dem om at slukke radioen, hvis den undervejs forstyrrer.

Gode tips til køreprøven indeholder derudover også, at man mentalt forbereder sig på ikke at bestå. Selvfølgelig skal man gå ud fra at man består, men man skal ikke slå sig selv i hovedet, hvis man ikke gør.

Som tidligere nævnt, er dumpeprocentrenten ufattelig høj blandt nogle sagkyndige. Der er nogle, som vil tage dig igennem listige områder, hvor de ved at nye bilister konsekvent glemmer en orientering, få dem til at bakke om hjørner eller parallelparkere på mærkelige steder. Der er dog også nogen som blot tager dig ud på motorvejen, kører lidt rundt inde i byen, og derefter giver dig dit kørekort.

Det varierer utrolig mellem de sagkyndige, så afsluttende for de gode tips til køreprøven, skal man bare tro på, at man nok skal klare den, have is i maven, og hvis det ikke går – så prøver man bare igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.