Motorbåde til salg

Hvis du er på udkig efter en båd til at sejle på vandet, skal du overveje, hvilken type motorbåd der passer til dine behov. Der findes tre typer både: fiskerbåde, kahytcruisere og speedbåde.

En fiskerbåd bruges primært til dybhavsfiskeri eller til at tage ud med vennerne i weekenden. Kahytskrydsere er gode til familier, der gerne vil ud at sejle, men som ikke ønsker at være trange i en lille båd hele dagen lang. Speedbåde er perfekte, hvis du aldrig har været i en båd før og bare vil have noget, der går hurtigt!

Når du er på udkig efter en motorbåd, er der nogle få ting, du skal tage hensyn til.

Størrelse

Den første er bådens størrelse. Hvor mange personer vil du tage med ud på vandet?, der bør gerne være plads til din familie, og eventuel, hvis du vil invitere nogle venner om bord?

Hvilken type motorbåd?

Den anden ting, du skal overveje, er, hvilken type motorbåd du skal vælge. Ønsker du en indenbords- eller udenbords motor? Indenbordsmotorer er dyrere, men de er mere støjsvage og lettere at vedligeholde, mens påhængsmotorer er billigere og mere pålidelige.

Hvad er dit budget?

Din tredje overvejelse bør være, hvad dit budget er. Der findes et bredt udvalg, hvor der er mange forskellige priser på både, og du skal være realistisk med hensyn til det beløb, du kan bruge. Overvej at leje en båd først eller at sejle på en vens yacht, før du køber din egen! Du kan også vælge at købe en brugt båd, hvor du sparer en del penge på indkøbsprisen. Til gengæld er der også større chancer for at stå med uforudsete udgifter forbindelse med slitage på den brugte båd.

Er der nogen særlige regler, man bør vide?

Endelig skal du sikre dig, at den båd, du vælger, er lovlig til at sejle i danske farvande. Der er regler for, hvor hurtigt du må sejle, og hvilket sikkerhedsudstyr du skal have om bord. Du kan finde flere oplysninger på Søfartsstyrelsens websted omkring det. Og hvis du ikke allerede har et sejler-kørekort, så skal du også tage et såkaldt speedbåd-kørekort. Det er billigt og tager ikke særlig lang tid, men det er vigtigt, at man har et certifikat, når man skal sejle.

Behov for en motorbåd? Så læs mere her, hvor du kan se et særligt udvalg af nye og brugte både, hvor du kan vælge mellem pris, udseende, størrelse og meget andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *