Hvilket træffer en det klogeste billån? 

Hvilket træffer en det klogeste billån? 

Er du på eftersøgning efter en hel ny bil eller vil have skiftet den ældre ud med en miljøvenlig, men har ikke finanserne til det? Så kan et billån være en smart beslutning for en. Når man bør have et billån er der som standard 2 udgaver ; om det bør være med eller uden sikkerhed i bilen. Forskellen på de 2 er at långiveren kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige långiveren har andel i faretøjet. Det vil dermed sige, at hvis man som låntager ej følger betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan lånudbyderen tage bilen tilbage og videresælge bilen for dermed at kunne indfri bilånnet du har påtaget. Det kan være en optimal løsning, hvis man ved at en kan overkomme sine betalingsbetingelser over perioden, da det her tit kan være lukrativt for låneren at underskive dette billån. Da renten over låneperioden oftest er billigere. 

Afgørende faktorer at holde for øje, hvis du tager et billån 

De to afgørende elementer man bør se på, hvis man skal påbegynde et bådlån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i DKK du låner af udbyder for at kunne købe bilen. Løbetiden er den tid, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er dermed den mængde likvider man bør bruge til købet af bilen. Så det er noget man selv kan ændre på alt efter af hvilken bil du slutter med at købe. afdragsperioden kan også justeres afhændig hvor mange penge du har råd til at afbetale billånet på årsabasis. billånet kan faktisk blive mereomkostningstungt ved at man har en lang løbetid.  

Hvor skal du påbegynde ens bådlån? 

Hvis en skal afgøre hvor du bør tage sit billån er det smart at kigge på den individuelle rente på det bådlån I ønsker. for eksempel, når du sidder og skal have en ny MC lån er det rart at vide om man har penge til at foretage det billån. En hurtig måde at holde overblik er at tage en snak med sin bank for at høre hvordan ens økonomi ser ud og hvad man har økonomi til. Her kan man selvfølgelig justere det en anelse afhængig efter om man finder sin drømme båd og så kan du stige det en smule. Det er naturligvis at vælge noget, som du kan afbetale på længere sigt. Hvis man bør beslutte hvordan ens MC lån skal være er det dejligt at forstå hvor mange likvider du har i dit månedlige budget til at betale af på det valgte MC lån.  

Ny eller gammel bil 

Det er klogt at du overvejer den naturlige værdi nedsættelse som båden får over perioden. Og om man kan komme ud af et uoverskueligt MC lån, for når motorcyklen har erhvervet sig så høj en værdiforringelse, så man ej kan komme ud af MC lånet ved at sælge den. Sidder du og betaler for ingenting og det er selvfølgelig det du helst vil være foruden. Derfor er det smart, at du ved at det er denne bil du vil have over en lang tid. Ved en ny båden tilkommer de den mest omfattende værdinedsættelse, hvis båden kører fra sælgeren. Derfra nedsættes båden ikke så stejlt i værdi. Når man ser på en gammel bil, som er brugt eller andet er det afgørende at du for undersøgt statussen af båden.  

Så hvis du træffer at afbetale MC lånet over 10 år, men du sælger motorcykel efter 5 år, så afbetaler man muligvis på en bil du ej mere har, det ikke er klogt.  

Hvis man for eksempel skal få en motorcykel og derfor har brug for et billån, så er der flere kriterier for at man kan optage et MC lån.  Man bør være fyldt enogtyve år gammel, du bør have en årlig indtjening på 180.000 kr  

Som låntager er der 2 valg i henhold til om det bør være med eller uden udbetaling, altså, at du forudbetaler en andel af det fulde beløb fra køb af. Mange banker kræver i dag, at du lægger ti-20 % af det samlede beløb af fra starten af købet af en ny båd.  
 
Det kan være utrolig smart at indhente tilbud fra adskillige differentierede lånudbydere før man starter et valg om hvor du bør tage sit billån henne, da der som tit er en variation. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.