Et bedre alternativ til den klassiske pejs

Der er ikke noget mere hyggeligt at sidde inden døre en kold vinteraften foran pejsen, mens man kan mærke varmen og med en god kop varm kakao eller en god kop kaffe. Læs mere på biopejsguide.dk

En pejs er heller ikke kun til hyggelige stunder. Det er også en varmekilde, så man kan varme et rum op.

Hygge foran pejsen

 

Nogen vil gerne have en gammeldags klassisk pejs, men der er også ulemper ved at have en gammeldags klassisk pejs.

Først og fremmest skal man have en skorsten for at kunne have en pejs. Hvis man bruger en pejs, så skal huske at have renset sin skorsten jævnligt af en skorstensfejer.

Derudover så skal man have en masse brænde. Hvis man bruger pejsen til opvarmning af rummet, så kan det hurtigt blive meget brænde, at man skal bruge.

Hvis man ikke selv har træer i haven, som man kan bruge til brænde, så skal man ud og købe brænde. Hvis man derimod selv har nogen træer i haven, så skal man bruge tid på at hugge brænde, og man skal have et tørt sted til opbevaring af træet.

Derudover giver en pejs ikke det sundeste indeklima.

Hvis man lider af lungesygdommen KOL, så er en pejs ikke et godt valg, da mange med KOL ikke kan tåle stearinlys og åben ild fra fx en pejs.

Eller hvis man har astma, så er røglugt heller ikke det bedste.

Nu er røglugt generelt ikke sundt, men det kan give større udslag ved dem, der lider af en lungesygdom.

Alternativet til den gamle og klassiske pejs

I dag findes der heldigvis alternativer til en pejs. Der findes nemlig en biogas pejs.

Det minder på mange måder om en almindelig pejs. Der bliver ikke brugt brænde af træ men bioethanol, som er en væske.

Ved brug af en biogas pejs, så undgår man den lugt af røg, som kommer ved brug af en klassisk brændeovn.

Derudover kræver en biogas pejs ikke, at man har en skorsten. Fordi at den ikke kræver en skorsten, så kan man stille den lige hvor man vil i ens hus.

Flere modeller af biogas pejse

Der findes et stort udvalg af biogas pejse. De fås både som nogen små nogen, der kan stå på bordet, nogen der kan hænge på væggen, nogen der hænger fra loftet, samt nogen der kan stå på gulvet.

De fås i forskellige slags designs, så der er rig mulighed for at finde en biogas pejs, der passer ind i ens indretningsdesign.

Den billigste væske er ikke nødvendigvis den billigste i længden

Når man skal købe væsken bioethanol, som der bruges til en biogas pejs, så findes der flere forskellige slags. Man skal være opmærksom på, at den billigste væske ikke nødvendigvis er den bedste. Den er godt nok billigst, men den brænder i mindre tid, og den giver ikke så kraftig en varme. Derfor kan det være dyrere at købe den billigste væske, da den bliver hurtigere brugt.

Der er det en god ide at læse anmeldelser om de forskellige væsker inden, at man køber en.

 

3.031 thoughts on “Et bedre alternativ til den klassiske pejs”

  1. order propecia pills cost generic propecia without insurance or buy generic propecia prices
    https://www.google.si/url?sa=t&url=https://finasteride.men cost generic propecia tablets
    [url=https://cse.google.bs/url?q=https://finasteride.men]cost generic propecia without a prescription[/url] get generic propecia prices and [url=http://bbs.xinhaolian.com/home.php?mod=space&uid=3136788]cost of generic propecia online[/url] order generic propecia no prescription