Vinduer der trænger til en vinduespudser

Puds dine vinduer selv

Kunne du godt tænke dig at være meget bedre til at pudse vinduer, end du er? Ville du gerne være så god, at dine vinduer kom til at stå lige så smukke, rene og blanke, som en professionel vinduespudser kan gøre dem?

Det kan faktisk godt lade sig gøre. Det kræver selvfølgelig noget øvelse, men det kan godt lade sig gøre at blive rigtig god til at pudse vinduer. Ved at følge denne lille opskrift er du snart godt i gang.

Sådan griber du opgaven an

Først og fremmest skal du vurdere, om dine vinduer er meget snavsede. Hvis det er længe siden, de sidst er blevet pudset, eller hvis du har brændeovn, er ryger eller bor ud til en trafikeret gade, så er de nok temmelig snavsede.

Er de det, så bør du starte med at vaske både rammer, karme og selve ruden godt af. Er det ikke så slemt, kan du gå direkte til den egentlige pudsning.

Der er nogle ting, du må have klar til brug. Du får brug for følgende:

  • En spand vand
  • Opvaskemiddel
  • Eddike
  • Klude
  • Svamp
  • Viskestykke
  • En god vinduesskraber
  • Eventuelt salmiakspiritus

Læg alle tingene klar, så du ikke først skal til at finde dem, når du skal bruge dem.

De meget snavsede vinduer

Er dine vinduer i en sådan forfatning, at de trænger meget til at blive vasket, så er det det, du begynder med. Hæld en halv hætte salmiakspiritus og en skefuld opvaskemiddel i vandet og gå i gang med at vaske både rammen, vindueskarmen og selve rude af.

Når det er gjort, så skal vandet skiftes til noget rent, og klude og viskestykke lægges til vask.

I det nye hold vand undlades salmiakspiritus og evt. også opvaskemiddel.

Nu skal vinduerne pudses

I det rene vand hældes en deciliter eddike i for at forhindre, at kalken i vandet laver for mange striber på glasset.

Med en klud eller en svamp vaskes ruden. Herefter skal vandet skrabes effektivt af igen. Det gøres med en god skraber, der ligesom kan trække vandet af.

Der arbejdes oppefra og nedefter i en lang blød bevægelse fra side til side og nedad. Tør det brugte vand af skraberen med et viskestykke af og til. Efter aftørringen sætter du skraberen lidt tilbage i forhold til, hvor du nåede til. Det er for at forhindre, at der opstår striber på glasset.

Når du når ned i bunden af ruden, tørres det sidst overskydende vand af. Så er det vindue færdigt, og du kan fortsætte med de andre.

Slutresultatet

Måske er standarden af din første vinduespudsning ikke, som du havde forventet. Men det skal nok komme. Det kræver selvfølgelig en vis øvelse at få det til at spille helt. Når du har pudset vinduer på denne måde nogle gange, så vil det efterhånden føles mindre besværligt, og det vil blive mindre tidskrævende.

Desuden vil dine vinduer efterhånden komme til at stå flottere fra gang til gang. Med lidt øvelse og lidt tålmodighed vil du snart komme efter det og få den nødvendige erfaring.

Puds helt vinduer cirka en gang om måneden. Så når de ikke at blive særligt snavsede, og du kan nyde, at de er flotte og rene at se både ud og ind af. Der er en stor tilfredsstillelse i at kunne gøre det selv.

Få professionel hjælp til at pudse din vinduer i Birkerød

Hvis du er i tvivl om det er noget for dig, selv at pudse dine vinduer, eller måske er du bare ikke særlig god til det?

Uanset hvilken årsag der er til at du ikke selv vil pudse ruderne, så kan altid finde hjælp i lokalområdet.

I de fleste danske byer er der lokale vinduespudsere som du hurtigt kan kontakte. Næsten alle firmaer der yder en service, har i dagens Danmark en hjemmeside, som du kan bruge til at kontakte dem.

Clpolering ved Birkerød er ingen undtagelse. De dækker et meget stort område på Sjælland, inklusiv Birkerød. Du kan kontakte dem her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *