Hvorfor bliver nogle mænd overvægtige af at blive afvist seksuelt?

De fleste mænd føler sig ofte afvist seksuelt, og det giver dem en psykisk smerte samt et lavere selvværd. Mange mænd har lavere selvværd efter de har været gift i mere end 2 år. Konen holder op med at rose ham og beundre ham, så aftager forelskelsen og det går ud over hans selvværd. 

Når hun holder op med at rose og beundre ham, bliver han mere og mere lukket. Det medfører, at han bliver mindre og mindre kærlig over for hende i dagligdagen. Han holder op med at vise følelser, invitere hende ud og lytte til hende. Hun bliver ked af det og begynder at miste lysten til sex, fordi den tristhed bedøver hendes kontakt med seksualiteten i hende.

Når manden bliver ked af det, vil han ofte spise mere og bevæge sig mindre, som gør at han tager på måned for måned. Når han spiser mere bedøver det hans lavere selvværd som er affødt af de afvisninger, han får seksuelt.

Han har ikke lært i skolen og af sine forældre aldrig at tale om sine følelser, så derfor bliver han spærret inde i sin egen tristhed og isolerer sig selv fra andre mennesker på det følelsesmæssige plan. Men han virker glad og velfungerende. Han føler, at han svigter sin kone, at han er illoyal, hvis han begynder at tale med andre om problemerne. Mænd i vores kultur skal udstråle, at her går det godt, selvom det går ad helvede til.

Jeg talte med en mand for at et stykke tid siden. Han fortalte mig at det gik godt. En måned efter blev han skilt fra sin kone.

Det er imod mandens instinkter at gå i psykoterapi. Jeg talte med en mand for at et stykke tid siden. Han fortalte mig at det gik godt. En måned efter blev han skilt fra sin kone. Det er instinkter alle mænd på jorden er tynget af, og derfor ender de “hellere” med at bedøve problemerne med mad og alkohol fremfor at søge hjælpe gennem psykoterapi.

Manden vil gerne udstråle et problemfrit familieliv, fordi han føler han bærer det fulde ansvar. Han vil ikke sige: “Jeg går i terapi.”.

Manden har det dårligere en kvinden i år 2017. Kvinden blomster i vores samfund og manden bliver svagere og svagere, fordi det han har at byde på er kvinden ikke længere afhængig af, som beskyttelse, penge, fysisk hård arbejde og samvær. Hver 4 kvinde bor alene med sine børn fordi det er nemmere for hende og børnene. Hvis manden igen skal have noget at byde på, så skal han igang med sin personlige udvikling, så kvinden har et udbytte følelsesmæssigt, når hun er sammen med ham.

Vi vil i fremtiden se langt flere overvægtige mænd som er et tegn for følelsesmæssige forstyrrelser som kun manden kan gøre noget ved, og det kræver, at han erkender sammenhængen mellem overvægt og tlbageholdt sorg, vrede og tanker og hans bedøvelse af sine følelser med mad. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *